Otahuhu Precinct

Otahuhu Precinct - Otahuhu, Auckland

Custom steel fencing, Vitex timber fencing, Pipe & Mesh Chainlink fencing, Gates, Timber acoustic fencing

The $30.9m Otahuhu Recreational Precinct was officially opened on Saturday 8 August and is a multi-purpose community facility which includes a new library, aquatic centre, outdoor water play area, community teaching garden, a new playground and an upgraded fitness centre. The facility will allow Otahuhu residents to come together to swim, play, read and relax. 

The design of the precinct takes inspiration from Otahuhu itself, with Pacific and Maori-inspired elements, and reflects the diversity of the community and create a sense of place for Otahuhu. Hampden Fence installed a range of fencing solutions across the precinct, including:

Architecturally designed, custom-fabricated metal fence and matching gate - around the aquatic centre and outdoor water play area
Vitex Timber & Aluminium Fencing - around the outdoor playing spaces closet to the roadside boundary of the site
Pipe & Mesh fencing with pedestrian swing gate and rubbish enclosure - towards rear of site for easy on-site access
Timber Acoustic fencing - for use on site perimeter that borders neighbouring households.

Hampden worked closely with main contractor NZ Strong Construction and various other subcontracted trades, to complete the Auckland Council project on time and on budget.

For more details on this project or the products used.